O zi la Antwerpen, în Belgia

Îmi doream de ceva timp să ajung la Antwerpen, unul dintre cele mai importante orașe ale Belgiei. Așa că o zi de weekend a devenit potrivită. Am urcat în mașină și am plecat direct către grădina zoologică, având un copil de doi ani. M-a surprins, recunosc să o găsesc în mijlocul orașului, căci mai toate celelalte grădini zoologice la care am fost până acum, sunt la marginea orașelor. Mai mult decât atât, dacă vii cu trenul nu depui prea mult efort. căci e chiar lângă gară. În plus, e probabil cea mai economică variantă, pentru că nu vei fi nevoit (ă) să plătești parcarea.

Am intrat și ne-am luat bilete direct de la automat, cu cardul. Poți plăti desigur și cash, direct la casa de bilete, dar și online, aici. Tot de la intrare, am luat harta ca să ne punem orienta și așa cum îți recomand de fiecare dată, e mai bine să arunci un ochi înainte de a te ajunge acolo, ca idee. O poți descărca de aici.

Turul animalelor a început cu maimuțele, unde am zăbovit ceva timp pentru că aveau un dispozitiv de unde trebuiau să își scoată singure mâncarea, iar asta mi s-a părut fain. Am trecut pe la okapi, rinoceri, hipopotami, elefanți, girafe, pinguini, animale marine, acvarii. Turul se încheie cu reptilele.

Dacă vrei să mănânci, sunt două restaurante, un chioșc cu hot dog, sau unul cu gofre și înghețată, pe care le vei regăsi și pe hartă. Este de asemenea și loc pentru picnic dacă vii cu sandwich-ul de acasă.

După ce am ieșit de la zoo, am intrat în gara de la Antwerpen. Nu am văzut în viața mea o gară mai faină decât asta. Mi se pare un punct turistic neapărat de bifat, mai ales dacă ești pasionat de stiluri de arhitectură şi construcții. Pozele vorbesc de la sine, nu are sens să mai dezvolt.

Plecăm de la gară și mergem agale către centrul istoric al orașului. Deși am nimerit în plina desfășurare a unui târg cu multă lume în mișcare, am reușit să vedem clădirile absolut impresionante. Cu fiecare oraș pe care îl văd, parcă toate clădirile sunt şi mai frumoase.

Plimbarea s-a încheiat cu o vizită în portul din Antwerpen, unde am văzut cum se desfăşoară transportul maritim: vapoare, containere de marfă şi macarale. Dacă eşti curios de unde vin vapoarele, când au ajuns în Belgia şi ce opriri au mai avut, poți să intri aici.

Pe lângă lucrurile şi clădirile din Antwerpen, consider că de departe, cuvântul “diversitate” este cel mai potrivit pentru a descrie vibe-ul de aici. Atâtea naționalități, atâția oameni diferiți, atâta exprimare liberă şi sentimentul ăla că nimeni nu te judecă și chiar dacă ar încerca, nici nu ar conta pentru că nu se face. Mi-a plăcut mult, cred ca vizita următoare aici, nu e departe. Mi-ar place mult să mă întâlnesc într-o vizită viitoare cu românii care locuiesc aici, așa că dacă ești în zonă și ai chef să cunoști un om, dă-mi de veste.

Ca de obicei, mă găsești ca de obicei, aici pe blog unde ai poposit, pe Facebook aici, pe Instagram aici, pe Tik tok aici și pe Pinterest aici.

Toate bune,

C.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: