Site icon Cătălina Ciobotariu

Cum fost la Safari Mond Sauvage în Belgia?

Anunțuri publicitare

Dacă e weekend, înseamnă că e timpul pentru o plimbare. Așa că de data asta am ales să mergem la Monde Sauvage, deși am mai fost odată pe vreme ceva mai rece. De data asta e o zi călduroasă de iunie, puțin înnorat, deci perfect.

Monde Sauvage se află în Aywaille 4920, la douăzecișicinci kilometri de Liege/Luik și are program în fiecare zi de la ora 10:00. Prețurile de acces sunt următoarele:

Poți cumpăra biletele atât de aici, cât și la intrare.

E bine să știi de la început că Monde Sauvage este compus din mai multe părți.

Partea de safari pe care o poți parcurge cu mașina sau trenul pus la dispoziție de ei însă pentru care va trebui să plătești încă patru euro de persoană (la fel și copiii de la trei ani). Atât timp cât parcurgi acest traseu nu ai voie să cobori din mașină pentru că da, treci pe lângă animale, deși ele sunt pașnice.

E important să știi și că nu poți să vizitezi dacă ai câinele cu tine.

Partea a doua a acestui parc este grădina zoologică, mica fermă și restaurantul cu loc de joacă în față.

Noi am ajuns la ora mesei deci prima oprire a fost la restaurant unde ne-am luat câte un burger al casei (avea o denumiere ceva cu masai, care era picant rău) și o porție de paste carbonara pentru #domnulbucurie care au costat șapte euro și care erau destul de gustoase.

După ce am mâncat, am pornit cu mașinile spre safari. Zebre, antilope, hipopotami, girafe și alte tipuri de animale cu coarne pe care recunosc, nu le cunosc. Te sfătuiesc. ca de fiecare dată, să arunci o privire pe harta disponibilă aici dacă vrei să cunoști toate animalele. E foarte fain că treci chiar pe lângă ele iar unele stau frumos la poză. Copilașii vor fi tare încântați, poți merge cu viteză destul de mică așa că din punctul meu de vedere pot să stea fără centură dacă ești lângă ei și dacp asta îi ajută să vadă mai bine. Nu durează prea mult traseul, așa că ne-am îndreptat spre zoo. Prima dată am văzut leii de mare căci am ajuns chiar când începuse spectacolul lor.

După leii de mare am trecut la papagali căci și ei aveau o reprezentație. Dacă ești sensibil la sunete te sfătuiesc să faci pas căci sunt unii care scot niște sunete super puternice. Domnul bucurie al nostru care are doi ani nu a fost prea încântat de ei.

Am continuat traseul către celelalte animale: urși, lupi, lei, maimuțe, lupi, pinguini, zimbri, sau girafe. De data asta am ajuns mai târziu, însă data trecută am putut să le oferim girafelor felii de morcov, direct din mână și asta mi s-a părut wow.

Video din sezonul rece

Spre ieșire ne-am oprit la mica fermă unde copiii au pus mâna pe capre și s-au uitat la găini.

O altă parte de care trebuie să te bucuri dacă ajungi la Mond Sauvage este parcul de aventură Fraxinus. Este potrivit pentru copiii de la șase ani, iar accesul se face cu încălțăminte adecată, închisă. Poți arunca un ochi aici. Accesul se face pe baza biletului pe care îl plătești pentru Monde Sauvage și este deschis în fiecare zi de la ora 11:00.

In aceeași localitate, poți să vizitezi și peștera La Grotte de Remouchamps. Te poți bucura acolo de cea mai lungă navigație subterană din Belgia și în plus, de cea mai lungă navigație din lume, accesibilă turiștilor. Prețul unui bilet pentru adulți este de nouăsprezece euro și le poți achiziționa și online, de aici. În prețul biletului intră plimbarea cu barca și din nou, câinii nu sunt acceptați. Este deschis în fiecare zi de la ora 9:30.

Am fost deja de două ori și nu am intrat și le peștera, însă a treia oară va fi cu noroc. Le-am adunat aici, pentru ca tu să nu ratezi nimic, atunci când vei fi în zonă și își vei dori să petreci timp și la răcoare, după ce îți încânți ochii cu diversitatea de animale sălbatice.

Bucură-te din plin de timpul liber!

Dacă ai găsit informații utile sau pur și simplu ți-a plăcut articolul, poți da share și abonare pentru a fi la curent cu următoarele postări. Mă găsești pe Facebook aici, pe Instagram aici, pe Tik tok aici și pe Pinterest aici.

Toate bune,

C.

Exit mobile version