Sau mini căpuşa aş putea să o numesc.
După o săptămână întreagă de jucat în curtea bunicilor, în ultima seară #domnulbucurie a făcut o plimbare pe lângă o pădure. Problema nu a fost că eram pe un drum lângă pădure, ci că s-a jucat cu o frunză pe care a tot fluturat-o în sus şi în jos ca în multele dăți când ieşim în natură.
Seara am observat că avea ceva negru la ochi chiar sub geana de jos. Am insistat cu un şervețel până când am zis că o lăsăm aşa şi că spălăm dimineață. Pe moment nu mi-a trecut nimic prin cap având în vedere că în joaca copiilor de doi ani într-o curte, nu e nimic deosebit un astfel de punctuleț, când tatăl lui zice: “ia stai să ne mai uităm o dată”. Se uită la mine cu fața îngrijorată: “e căpuşă, hai să mergem direct la spital”.
Îi spun #domnuluibucurie, alertez bunicii, din maşină ajungem direct la urgențe.
Portarul mă asigură că au mai fost copii cu aceeaşi problemă şi că nu dureazā mult. Sunt cât se poate de calmă şi de liniştită aparent, ca de obicei când intervine o problemă.
Intrăm în camera de primiri urgențe, cu neîncredere recunosc. Nu am avut niciodată treabă la spitalul din oraşul natal, decât atunci când am mers în vizită la o prietenă, în copilărie. Simt exact acelaşi miros şi mă cuprinde un uşor sentiment de panică pentru că nu îmi doream să fiu acolo cu #domnulbucurie.
Comunicarea mult prietenească între cadrele medicale şi în fața pacienților nu îmi inspiră siguranță, dar încerc să îmi amintesc că e ceva autentic românesc şi o las aşa, continuând să îi explic copilului ce se va intâmpla şi să ii arăt alți pacienți, scaune cu rotile sau o butelie de oxigen.
El colaborează foarte bine, mai puțin la înțepătura acului. Căpuşa fiind prea mică, penseta specială nu o putea prinde, aşa că au încercat cu un ac. Nu a funcționat cu acul şi până la urmă tot penseta ne-a salvat.
#domnulbucurie a fost preluat imediat şi persoanele care erau de gardă şi-au dat tot interesul să ne scape de musafirul nedorit. Cred că toată operațiunea a durat aproximativ douăzeci de minute. Nu pot decât să le fiu recunoscătoare pentru asta.
Musafirul nepoftit nu a dat niciun semnal de alarmă, copilul s-a jucat şi a fost vesel permanent. Indicația a fost ca în cazul în care locul se irită, să revenim.
Atenție mare deci, în această perioadā. Mai ales dacă intenționați să mergeți la pădure cu cei mici.
Dacă ştii astfel de cazuri şi urmări, te rog chiar să împărtăşeşti.
Toate bune,
C.