Pe pârtie în Belgia?

In weekend (22 ianuarie) am fost ca tot românul la zăpadă. De ce zic asta? Cei care au fost înțeleg de ce. Pentru că am fost muulți. 😊

Baraque de Fraiture. Stațiune sitută în localitatea Vielsalm. Cu ideea asta am plecat. Să închiriem o sanie, să bem un vin fiert pe pârtie şi apoi sa ne întoarcem acasă. Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, pe pârtie nu am avut cum să ajungem.

Din cauza aglomerației, locurile de parcare erau la kilometri de pârtie aşa că până la urmă am găsit un spațiu privat potrivit. (Nu, nu am intrat fără să întrebăm).

Cu improvizațiile de prin maşini nu ne-a mers deloc (piscina pentru bebeluşi, scaunele auto fără huse), noroc cu prietenii noştri care au avut o sanie şi am făcut cu rândul.

La jumătate de oră, locul s-a umplut. Majoritatea erau de ai noştri, aşa că recunosc: m-am simțit ca acasă. Adică bine. Şi încă o dată m-am convins de calitatea românului. Hazul de necaz. Toată lumea era  dezamăgită de faptul că nu puteai ajunge la pârtia cu sănii. Asta dacă nu erai dispus să mergi pe jos kilometri dus-întors, la fel ca noi. Însă asta nu ne-a împiedicat să găsim un loc şi să ne îndeplinim scopul pentru care venisem. Şi de ce nu, să mai facem şi glume pe baza acestei întâmplări.

Săniuța cu pricina şi-a făcut treaba de minune, căci ne-am simțit foarte bine. Chiar dacă întenționezi să închiriezi o sanie de acolo la fel ca şi noi, te sfătuiesc să treci înainte pe la un Decathlon şi să te duci pregătit. N-are sens să pierzi timpul de pomană. Probabil că dacă am fi ajuns la pârtie am fi stat la coadă pentru ea. Nu strică nici să ai un sandwich la tine. Sau ca să eviți toate astea, mergi încă de dimineață să prinzi afurisitul ăla de loc de parcare.

Autoritățile s-au aşteptat probabil la valul mare de vizitatori, tocmai de accea au şi închis un sens de mers şi au făcut pe el parcare. Coada de maşini până la primul loc liber însă, mult prea mare.

Una peste alta, ieşirea s-a meritat cu vârf şi îndesat căci nu se ştie când mai prindem următoarea zăpadă în Belgia.

Dacă vrei să vezi în timp real ce se întâmplă pe pârtie la Baraque de Fraiture, poți vedea aici. Iar dacă ai alte ponturi despre cum îți poți petrece weekend-ul în Belgia sau în împrejurimi, lasă un comentariu. Abia aştept să încerc şi să împărtăşesc şi celorlalți.

*Între timp, mă poți urmări pe Facebook aici, pe Instagram aici, pe Tik tok aici și pe Pinterest aici. Scriu despre viața în străinătate şi despre viața de părinte. Şi despre locuri. Şi despre oameni. Şi despre informații utile. 💕

C.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: