Către fetele care încep activitatea în MLM

Către toate fetele care încep să lucreze cu Snep, Forever sau alte asemenea, de obicei cu produse cosmetice.

Ca să fim înțeleşi din capul locului, nu am folosit niciodată produsele de la aceste firme, deci nu spun că nu le recomand sau că nu sunt bune. Sau că sunt. Pur şi simplu nu le cunosc. Însă:

Nu pot să înțeleg cum asemenea companii care se vor a fi mari şi tari, care în fiecare zi iau noi oameni în echipe, nu fac ceva diferit în “trainuiala” pe care le-o oferă.

Primesc în ultimul timp mesaje de la fete care îşi doresc să facă ceva mai mult cu timpul lor liber, sau care caută o sursă de venit în plus pe lângă job-ul obişnuit. Iar dacă te afli printre ele, eşti de apreciat. În primul rând pentru că ai curaj.

Îmi imaginez că fiind un MLM, cineva coordonează fiecare nou venit din fiecare echipă. Şi atunci stau şi mă întreb. Cum poate un om, care abia şi-a făcut curaj să se expună, să spună celorlalți că dacă acceptă colaborarea cu el va fi un imens avantaj pentru ceilalți? Când el abia a scos capul şi bănuiesc că nu a cunoscut măcar toate produsele. Şi sigur lucrul ăsta nu e uşor.

Cum tu ca îndrumător, să nu iei persoana nou venită, sā o cunoşti şi să stabiliți împreună “un plan de atac” pe baza personalității noului venit? Să nu pregătiți un text de abordare personalizat şi dimpotrivă, să trimiteți copy paste acelaşi text?

E adevărat, printre fetele care au început sunt şi cele care poate au mai cochetat cu domeniul, chiar le place şi se implică 100%, abordează diferit problema sau pur şi simplu au avut un coordonator bun şi şi-au personalizat abordarea, însă majoritatea sunt copy paste.

Intenția mea nu e să critic, ci sā dau un sfat în calitate de persoană abordată în vederea colaborării: e necesar să te simți bine în pielea ta şi să fii sinceră în orice activitate doreşti să desfăşori. Dacă nu ai încredere, nu vei transmite încredere şi astfel vei trimite doar un text copiat. Care ce să vezi… nu ajută.

Dacă nu simți că îți iese, încearcă alt îndrumător până găseşti pe cineva care scoate ce e mai bun din tine la suprafață. Dar înainte de toate trebuie să crezi. Altă soluție nu văd. Nici pentru cei nou veniți, nici pentru cei abordați.

Şi acum să vină valul de hate, e ok. Cineva trebuia să o zică. 🙂

Toate bune,

C.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: