Distracție în apă la Parcul acvatic Plopsaqua Landen – Hannut, Belgia

Timpul liber e partea mea preferată din timpul unei săptămâni și cum te-am obișnuit deja, scopul meu este să profit de el cât pot de mult.

Deși am fost de mai multe ori, fie pentru relaxare, fie pentru cursul de mic înotător al #domnuluibucurie, parcul acvatic Plopsaqua Landen – Hannut, e mereu o plăcere. În special atunci când nu este aglomerat. După cum îi zice și numele, parcul este situat între Laden și Hannut, pe la jumătatea drumului dintre Bruxelles și Liège.

Locuitorii din Landen și Hannut se bucură de un preț de intrare redus (cinci euro) și de parcare fără plată. Dovada se face cu buletinul, așa că nu uita să îl iei cu tine și să ceri tichet pentru parcare, pentru a putea ieși. Pentru cei din alte localități prețul unui bilet de intrare este de 22, 50 euro pentru persoanele mai mari de 1 metru, de 13,50 euro pentru copiii între 85 și 99 cm, iar pentru cei mai mici de 85 cm, desigur intrarea este gratuită. Prețul pe care îl vei plăti la parcare este de 12, 50 euro. Poți lua biletele online, direct de aici, sau de la casă, în locație.

După ce ai ajuns, e necesar să cumperi de la un automat o fisă pentru vestiar. Ea costă cinci euro și o poți păstra dacă ai de gând să mai vii, sau o poți înapoia la final și vei primi înapoi doi euro. Astfel te costă doar trei. Noi am cumpărat la început și am păstrat-o, pentru că mergem frecvent.

Atracțiile sunt diverse, ca la orice parc de distracții, dar uite câteva dintre ele: trei tobogane pe care te poți da cu un colac sau fără, piscina mare de înot, piscina de înot pentru copii, sau piscina pentru bebeluși. Poți de asemenea să te relaxezi în jacuzzi (trei la număr), să te aventurezi pe râul sălbatic, sau să înoți printre valuri. Poți de asemenea să te joci cu apa în grădina cu apă, sau poți ieși în piscina exterioară, care are o temperatură constantă, indiferent de vreme. După o câteva ture de piscină, te poți relaxa la saună. Noi am prins momente când toate erau pornite fiind aglomerat, dar și momente când am fost acolo la deschidere și încă nu funcționau toate.

Te sfătuiesc ca înainte să ajungi acolo, să îți faci o idee despre poziționarea tuturor atracțiilor în parc, pe harta de aici, doar pentru a fi sigur că nu ratezi nici o bucurie și pentru a profita din plin de prețul biletului pe care îl plătești.

Noi încercăm să ne bucurăm de fiecare parc de distracții în parte. La început, locul acesta ni se părea spectaculos și fain, acum mi se pare că nu mai e la fel de curat în zona de vestiare cel puțin. Ca locație, râmâne ceva spectaculos, în special pentru copii.

Parcul oferă posibilitatea achiziționării scutecelor de apă pentru bebeluși, în caz că le-ai uitat acasă, costumelor de baie pentru mari și mici, dar și suveniruri pentru cei mici. Dacă vii cu bebe, căruțul nu se acceptă, însă poți intra fără probleme cu un maxi cosi.

E ziua de naștere a celui mic? Pentru copiii de până la unsprezece ani, intrarea este gratuită (cu trei zile înainte sau trei zile după), dacă se achiziționează și un bilet întreg. Poți verifica programul de deschidere, aici.

Picnic-ul nu este permis în locație, însă poți mânca la restaurantul lor, tipicele mâncăruri de fast food: nuggets, cartofi prăjiți, frikandel, dar și paste. Dacă e să mă întrebi, aș spune că e cam scump pentru ce reprezintă, dar când e să te ia foamea de la apă, parcă nu mai contează prețul.

Știai că dacă ești însărcinată, începând cu luna a opta, ai preț redus la Plopsaqua? Da, vei achita doar 17,50 euro, cu o dovadă care arată că într-adevăr ești în luna a opta.

Cei de aici s-au gândit și la cei care sunt imobilizați în scaunul cu rotile, așa că dacă nu vii cu el de acasă, poți să folosești unul de la ei, contra unei garanții de cinci euro care îți va fi restituită ulterior, dacă înapoiezi scaunul în stare bună. E necesară rezervarea acestuia în prealabil.

Iar dacă ești dependent de internet, nu trebuie să îți faci probleme, căci vei avea parte de wifi gratuit. Trebuie doar să ceri parola de la recepție.

Cu toate informațiile astea cred că ești pregătit pentru o zi de distracție la un parc acvatic pe cinste. Nu uita să iei cu tine voia-bună și zâmbetul la purtător. Distracție plăcută!

Tu în ce alte parcuri de distracții ai mai fost în Belgia și nu numai? Scrie-mi în comentarii.

*Între timp, mă poți urmări pe Facebook aici, pe Instagram aici, pe Tik tok aici și pe Pinterest aici. Am mult conținut de oferit.

C.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: