Prieteniile din liceu umplu sufletul.

De-a lungul timpului am învățat că cele mai importante în viață nu sunt lucrurile pe care reuşeşti să le strângi sau banii pe care i-ai pus în cont, ci relațiile pe care le ai cu cei din jurul tău. Doar că înainte de a învăța asta, am simțit-o pe propria piele.

Din toate etapele vieții am rāmas cu câteva persoane apropiate sufletului meu. Din facultate, de la master şi de la fiecare job pe care l-am avut. Cei mai longevivi rămân desigur, cei din liceu. Demult, sora mea îmi spunea că prieteniile adevărate se nasc în liceu. Şi mi s-a confirmat. Pentru că atunci este momentul în care trăieşti o furtună de sentimente. Bucurii, dezamăgire, te îndrăgosteşti şi suferi din dragoste, cu ei făceam tot felul de nebunii şi tot cu ei mă distram cel mai mult. Tot ei sunt cei cu care împărțeam mâncarea în pauze sau cu care adunam bănuții ca să plecăm undeva. Mai ales dacă unul dintre noi avea maşină, aşa cum era în cazul nostru. Cătălina noastră, care între timp mi-a devenit şi naşă, făcea un tur să ne ia pe toți de acasă şi apoi un tur să ne lase acasā, noaptea.

Timpul trece tare repede, iar peste ani reuşim să ne vedem din ce în ce mai rar. Fiecare îşi face propria familie şi o ia pe drumul său. Pe vremuri ne întâlneam la majorate sau întruniri cu tema “distracție”. Acum ne întâlnim la nunți sau botezuri. De fiecare dată e la fel de fain. Ştii sentimentul ăla când simți că totul va fi bine? Aşa e şi cu întâlnirile cu prietenii din liceu. Nu contează împrejurarea. Ştiu că odată ce m-am pus la masă cu ei, succesul serii e garantat. Iar asta în timp ce acum avem pe lângă noi câțiva micuți care au nevoie de atenția noastră. Suntem atât de “old school”, încât încă mai râdem la câte o glumă din liceu. Soții şi soțiile noastre le-au auzit de nenumărate ori, dar ne lasă să ne distrăm. 😄

Prietenii din liceu sunt cei pe care părinții tăi îi cunosc şi cei ai căror părinți te cunosc. Sunt cei la care ai mers de multe ori acasă şi părinții te-au pus la masă ca pe copilul lor, sau singuri fiind, ați scos tot ce ați găsit prin frigider. Sunt cei cărora le respecți părinții şi întrebi de sănătatea lor ori de câte ori ai ocazia. Le cunoşti frații şi surorile sau chiar şi bunicii, pentru că ați fost împreună şi la țară.

Prietenii din liceu sunt cei cu care reluăm discuțiile din punctul în care am rămas ultima oară. Sunt cei cu care ne amintim atâtea întâmplări amuzante. Şi cei cu care ne facem mereu noi amintiri. Tot ei sunt cei cărora le spunem secrete pentru cā avem încredere în ei. Şi cei la masa cărora rāsună hohote, ori de câte ori ne întâlnim.

Oamenii cu care ai amintiri frumoase la fiecare întâlnire, sunt de neprețuit. Nu e nevoie de multe poveşti, se simte pur şi simplu. Iar prieteniile din liceu sunt – vorba cântecului – dincolo de cuvinte.

2 răspunsuri la “Prieteniile din liceu umplu sufletul.”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: