M-am vaccinat!

Vaccinarea – cel mai controversat şi frustrant subiect al zilelor noastre, a ajuns să aibă efecte şi asupra mea. Mai târziu ce e drept, dar până la urmă am făcut pasul.

De ce m-am vaccinat abia acum?

Mulți dintre cei care citiți locuşorul asta, ați văzut că am un bebeluş. La începutul sarcinii, asta fiind prin noiembrie 2020, medicul meu mi-a spus că în Belgia nu se recomandă vaccinarea femeilor insărcinate pentru că nu se cunosc efectele. Bun…pe la finalul sarcinii, tot el mi-a recomandat să mă vaccinez cât mai repede, pentru a transmite şi copilului anticorpii. Eu…stilul românesc, neîncrezător. După lungi cugetări şi căutări de sfaturi încă nu mă decisesem. Între timp copilul meu a venit mai repede şi aşa cum îmi spunea o prietenă, bebe a decis singur dacă vrea sau nu vaccinul.

De atunci a trecut mult timp, însă tot pe stilul neîncrezător şi plină de temeri, mi-am ascultat doar intuiția şi am stabilit că nu mă vaccinez până nu termin cu alăptarea. Recunosc că nu am făcut cercetări în această privință, ci doar mi-am ascultat vocea interioară. Nu vă luați după mine, nu zic că e bine sau e rău. E doar aşa cum am decis eu.

Care este procedura?

Pentru că am încheiat cu alăptarea în contextul pandemiei cu număr ridicat de îmbolnăviri şi cu noi restricții, unul dintre primele lucruri pe care le-am făcut a fost să mă informez ce vaccin primesc şi când. În oraşul în care locuim acum se fac vaccinurile în fiecare miercuri şi se poate şi fără progamare între anumite ore. Bun…pregătit copil, luat cumnată să mă ajute cu bebe, ajuns la centru, cerut Johnson. Ți se pun câteva întrebări despre starea ta: dacă te-ai simțit bine în ziua respectivă, dacă ai alergii, astm, alte boli, dacă iei vreun tratament. Dacă ai avut simptome în ultimele 14 zile sau dacă eşti însărcinată.

Un aspect important este că dacă alăptezi, nu poți face Johnson, ci trebuie să primeşti Pfizer. Nu am cerut lămuriri în sensul ăsta pentru că Johnson voiam. Toată treaba a durat cu totul aproximativ 30 minute. Înscris, întrebări, primit vaccin, aşteptat 15 minute să vezi eventuale reacții şi dacă poți părăsi locația în siguranțã.

Cum m-am simțit dupā vaccin?

Chiar în momentul vaccinului am simțit o durere destul de puternică care a dispărut după câteva minute. Totul bine şi frumos până seara, adică după opt ore, când am început să simt că mi-e foarte frig. Paracetamolul pe care l-am luat a avut efect fix patru ore. Noaptea a fost cu 25 grade în casă, cu halat pufos şi şosete groase în picioare. Dimineață a fost ìnvers. Temperatură, dureri de cap, muşchi, iar luatul copilului în brațe a fost ceva super greu pentru că nu aveam forță. Chiar cu încă un Paracetamol.

După un somn de prânz, spre după-amiază starea proastă generală a trecut, a rămas o uşoară durere de cap, dar şi durerea din locul vaccinului pe care o am şi acum, după patru zile.

Sfaturi pentru momentul vaccinului:

  • Mergi însoțit(ă). Mai ales dacă ai copil
  • Cumpără Paracetamol dacă nu ai în casă
  • Nu fă vaccinul dacă eşti singur (ă) cu bebe peste noapte. Nu ştii ce efecte va avea
  • Mănâncă, bea apă şi dormi. Asta e valabil pentru orice îmbolnăvire şi mai ales dacă tu eşti aia/ăla care mai are pe cineva în grijă.

Scopul postării mele nu este să influențez pe cineva în privința vaccinării ci doar acela de a informa despre efecte. L-am făcut pentru siguranța mea şi a celor dragi, pentru a celor din jurul meu şi datorită spiritului civic pe care îl aveam înrădăcinat dar care s-a dezvoltat şi mai mult de când m-am mutat în Belgia.

Altfel, recunosc că psihic am simțit un fel de „abuz” la adresa corpului meu pentru că vremurile în care trăim ne constrâng să facem anumite lucruri şi deciziile luate ne îngrădesc oarecum libertatea. Dar ce putem face este să ne conformăm, să ne adaptăm, să avem încredere şi speranța că lucrurile se vor îndrepta. Voie bună să fie! 😊

* Dacă găsești informații interesante aici, te invit să dai like pe steluță, share după ce apeși pe „mai mult” și să lași un comentariu. Pentru că feedback-ul tău e foarte important pentru mine.

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la Cătălina Ciobotariu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura