Testul de auz la bebeluși

Ce este testul de auz și când se face?

Kind en Gezin, adică instituția care se ocupă de protecția copilului și familiei, oferă un test al auzului în primele săptămâni de la naștere, mai exact între două și patru săptămâni. Rolul unui astfel de test este de a detecta defecte congenitale de auz la scurt timp după naștere. Acesta este nedureros și sigur și este efectuat de către asistenta medicală la biroul de consutații al Kind en gezin sau acasă. La noi a fost acasă, în a doua săptămână.

Cum se desfășoară testul de auz?

Dispozitivul cu care vine asistenta conține electrozi care vor fi montați pe capul lui bebe pentru a înregistra schimbări în activitatea creierului și pentru a evalua cât de mult aude. Prin difuzoare mici se transmit zgomote ușoare către ambele urechi și astfel, el va putea reacționa la sunete.

Rezultatele apar imediat, în câteva minute. Dacă testul nu oferă certitudine deplină în ceea ce privește un auz normal, asistenta va face o nouă programare după câteva zile pentru a efecta un nou test de auz. În cazul în care rezultatul este tot negativ, bebelușul va fi trimis la un centru specializat în tratarea problemelor de auz a copiilor mici, cam în două săptămâni. În acest fel se află rapid ce este în neregulă și se poate începe la timp un eventual tratament.

Recomandări pentru efectuarea testului de auz:

Cei de la Kind en gezin ne sfătuiesc să fie un moment în care bebe doarme, pentru că atunci este cel mai relaxat, pentru a evita oricare problemă.

Pentru ca banda de electrozi să se lipească bine, este ideal să nu îl dăm pe bebe cu ulei, loțiuni sau creme în ziua testului.

Bebelușul trebuie să fie îmbrăcat în haine lejere, pentru a ușura punerea electrozilor.

Este important ca bebe să mănânce înainte de test, sau să ne asigurăm că îl putem hrăni chiar în timpul testului, dacă este necesar.

După cum vedeți în poză, Tudor a dormit în timpul testului așa că momentul nu ne-a dat bătăi de cap.

Teste ca acesta, pe lângă multele programări şi situația cu totul nouă, pot duce la frustrări, anxietăți şi îngrijorare pentru noi, proaspete şi viitoare mămici. Prin expunerea experiențelor mele încerc să demontez astfel de temeri şi să ofer informații simple şi practice.

Dacă ți se par utile și vrei să mai vezi astfel de postări, te invit să apreciezi în josul paginii pe steluță, să dai share dupa ce apeşi pe “mai mult”, să laşi un comentariu şi să te abonezi pentru a fi la curent cu următoarele postări. Iar pentru asta îți mulțumesc. 😊

Un răspuns la “Testul de auz la bebeluși”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: