Am găsit muntele în Belgia

Daa…în sfârşit am găsit un oraş care sā semene cu ceva de la noi de la munte dar desigur în varianta tipic begiană, foarte organizată.

La Roche en Ardenne este unul dintre oraşele din Belgia care m-a cucerit definitiv. Este un oraş turistic dar are acel ceva care te face să îți doreşti să stai măcar un weekend întreg acolo. O fi atmosfera relaxată, peisajul deosebit sau faptul că belgienii ştiu să promoveze fiecare piatră şi fiecare copac? Probabil că toate la un loc.

O după-amiază de sfârşit de august recunosc că nu ne-a fost suficientă să bifăm tot ce era de bifat. Încā de la parcare te cuprinde sentimentul ăla fain de vacanță şi voie bună, iar cu cât înaintezi, eşti tot mai convins că ai făcut o alegere bună chiar dacă atunci când am fost noi încă se mai vedeau urmele inundațiior.

Poate cel mai important obiectiv şi emblemă a oraşului este Castelul de unde ai o privelişte excelentă asupra oraşului şi a râului care îl traversează. Intrarea la castel este uşor abruptă, dacă eşti cu bebe poți lăsa căruțul la intrare, iar prețul unui bilet de acces este de 6,50 euro pentru adulţi şi de 4,50 euro pentru copiii cu varsta intre 3 și 12 ani. Găsești mai multe detalii, direct pe site-ul lor.

Interiorul castelului este și el la fel de impresionant. În plus poți să vezi stăpânul locului, un vultur sau poți să tragi cu arcul fără să plăteşti nimic în plus. Băieții au un coşulet şi rămâne la libera alegere dacă vrei sau nu să pui un bănuț.

Coborând de la Castel, nu prea departe, ajungi în centrul oraşului pe o străduță cu restaurante care aduce cu strada Republicii din Braşov.

Chiar aici, poți să te bucuri de toate tipurile de bere din Belgia la un loc, căci este un magazin specializat în acest sens.

Dacă o iei la pas pe străduța asta faină tare, ajungi la Musée de la Bataille des Ardenne. Şi dacă ești pasionat de istorie și povești despre război, ai acces pentru 8 euro/adult și 4 euro/copil (între 6 și 12 ani). În funcție de perioada în care mergi, programul diferă, așa că mai bine consultă programul direct pe site.

La fel de bine poți vedea oraşul ca în mai toate oraşele din Belgia, cu trenul. Desigur daca nu ai căruțul de bebeluşi după tine pentru că în plin sezon e destul de aglomerat. Trenulețul opreşte în mai multe stații şi te poți bucura de această călătorie pentru 8 euro/adult şi 5 euro/copil (între 2 şi 6 ani) Poți consulta orele de plecare aici .

Foarte important de ştiut e că restaurantele unde poți mânca se deschid pentru cină, adică la ora 17:00. După doi ani, încă mă lupt cu întrebarea de ce nu pot mânca la orice oră vreau, la fel ca în România. Răspunsul îl găsesc şi e logic dar nu mă mulțumeşte nicicum 😄.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face în La Roche en Ardenne. Mai sunt de adăugat, Parc Gibiers, parcul de aventuri, sau piscina. Rămân pe data viitoare cu vreme frumoasă pentru ca mă voi intoarce în “oraşul de la muntele din Belgia” pentru frumusețea locului, atmosferă şi cea mai bună înghețată la cornet ever.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: