Site icon Cătălina Ciobotariu

La o apă Spa în localitatea Spa şi barajul Gileppe

Anunțuri publicitare

Cum deja v-am obişnuit, weekendul în general este pentru plimbare, aşa că de data asta Spa este locul pe care l-am ales şi pe care l-am combinat cu barajul Gileppe.

Partea mai puțin faină – să zicem – atunci când nu mai eşti singur şi te insoțeşte ființa micuță, este că durează mai mult ca de obicei să bifezi toate obiectivele. Însă toate vizitele capătă alt sens, totul este special avându-l aproape şi simți că faci un lucru bun incluzându-l în toate planurile.

Spa este la aproximativ 70 km de Landen aşa că ne-a fost suficientă o după amiază să îl vizităm şi să ne încadrăm cu tot cu drum. Asta pentru că oraşul este micuț, iar foarte multe lucruri nu prea poți face, mai ales dacă eşti cu bebe şi nu te încumeți la drumeții în pădure. Chiar şi aşa se merită să schimbi peisajul şi să vezi ceva ce nu ai mai văzut până acum.

Ca în orice oraş turistic, luna august adună multă lume aşa că la ora prânzului în special terasele din centru sunt pline, inclusiv cea din fața clădirii emblemtice care face parte din patrimoniul mondial Unesco și anume Cazino de Spa.

Nu foarte departe de cazino, am fost bucuroși să vedem că există o telegondolă ca să putem urca să vedem priveliștea. Bucuria…ne-a trecut cam repede pentru că din păcate este scoasă din funcțiune. Se poate însă urca și pe scări.

La fel şi această sursă de apă situată în fața telecabinei.

Pentru că am vrut totuşi să degustăm apa locului chiar de la mama natură, am mers către Source de Barisart. Apa este minerală cu uşor gust de fier, iar lângă sursă este şi un restaurant cu acelaşi nume.

Poate cel mai important obiectiv al acestei localități este piscina. Thermes de Spa oferă bazine interioare şi exterioare cu apă la temperatura de 33 grade, spații termale, saună, hammam şi spații de relaxare. Găseşti mai multe informații aici. Foarte important de ştiut este că vârsta minimă pentru acces este de 15 ani şi se intră doar pe bază de rezervare.

Puteți face mai departe o plimbare cu hidrobicicleta pe Lacul Warfaaz sau pur și simplu puteți să vă relaxați la terasa cu vedere spre lac.

Dacă vă mai țin picioarele și cutreierați străduțele care fiind vorba între noi nu sunt foarte multe, cel puțin în centru, puteți vedea impunătoarea Biserica Saint Remacle, construită în 1880.

Coborând pe lângă biserică, nu foarte departe poți admira Cascade monumentale. Ia în calcul că în sezon, motocicliștii se plimbă neîncetat iar zgomotul produs nu e deloc relaxant. Mai ales că acest obiectiv e chiar lângă stradă.

Cum după aşa o plimbare e nevoie de o pauză, ne-am oprit sā mâncăm la Marc Buchet . Unul dintre locurile în care am simțit că nu am dat banii degeaba, fiind un loc decent din toate punctele de vedere. O salată, un burger, apă şi Cola au costat 37 euro. Tot aici am mâncat cele mai bune macarons ever. Prețul pentru unul este 1,5 euro, poţi alege din multe sortimente şi au fost atât de bune că nici poza nu am apucat să le mai fac.

La câțiva kilometri poți să vizitezi barajul Gileppe. Nu e prima oară când venim aici însă de fiecare dată venim cu plăcere. Statul pe iarbă cu vedere spre apă e cât se poate de relaxant. Drumețiile în pădure cu atât mai mult, iar aventurierii își pot petrece timpul dându-se cu tiroliana.

Dacă mai iei în calcul şi faptul că este lift – care e super folositor când eşti cu bebe – este chiar o idee bună pentru o după amiază petrecută în aer liber.

Spa nu este o localitate în care m-aş întoarce nerăbdătoare decât pentru piscină. Altminteri nu m-a impresionat în mod deosebit. Barajul Gileppe însă rămâne una dintre destinațiile mele de relaxare. Mai ales cât încă ne bucurăm de vreme frumoasă. Să profităm de weekend-uri așadar! 🙂

Exit mobile version